Забелязваш ли по-ниски резултати от Facebook рекламите си?

22.03.2021

Научи за промените във Facebook заради iOS 14

Вече от доста време в дигиталните среди се говори за новия iOS 14, който принуди Facebook да въведе генерални промени в рекламата, срещу които платформата предприе цяла кампания. Промените в iOS касаят поверителността, но вече се отразяват на резултатите от всички Facebook кампании, както и по-трудна персонализация при създаването на кампании.
 

Какви ще са негативните ефекти за вашите реклами?

  • По-малко конверсии от рекламите. Времето за отчитане на конверсии от кампании до скоро беше цели 28 дни. Сега периодът от интеракцията на потребителя с рекламата - до реалната конверсия (покупка, регистрация, преглед на целева страница и др.), е само 7 дни.
     
  • Невъзможност на таргетиране на iOS потребители. Очаква се все повече потребители да се откажат от реклами, което ще доведе до невъзможност те да бъдат таргетирани. Това ще намали значително аудиторията, до която вашите кампании ще достигат. Това ще затрудни и всеки по-малък бранд да достигне до таргет потребителите си, използващи iOS.

  • Лимитиране на конверсиите. Независимо от бизнеса или целите си, ще можете да следите само 8 евента за всеки верифициран домейн. Нужно е да прецените кои са ключови за бизнеса ви евенти и да настроите до 8 от тях.
     
  • Необходима е задължителна верификация на домейн. Да, въпреки, че сте поставили Facebook Pixel, ще има нужда и да верифицирате домейна си. Освен това, всеки верифициран домейн може да се "закачи" само към един Ad Account.


Какво да направите?

Към момента, освен да верифицирате домейна си, да определите ключовите си 8 евента и да таргетирате по-прецизно, няма какво повече да направите.

Едва ли това ще е краят на голям бизнес като Facebook, но със сигурност ще засегне голяма част от рекламодателите в платформата, които може и да не да получат желаните резултати.

Със сигурност ще се промени начина, по който се измерват резултатите от кампанията, но е важно да се адаптирате бързо към промените, а ние ще ви помогнем в това.


Имате нужда от дигитален маркетинг или от уеб сайт?

Свържете се с нас.