SEO – оптимизация за търсещи машини

Докато SEM (Search Engine Marketing) е моментален начин за постигане на челни резултати в мрежата за търсене, то SEO (Search Engine Optimization) е дълъг и трудоемък процес, но води до трайни позиции. При SEO е необходим задълбочен анализ на уеб сайта, изготвяне на стратегия, писане на оптимизирано съдържание, копирайтинг, изграждане на link-building, подбор на ключови думи и т.н.

А ние можем да Ви помогнем с всичко това!

Scroll down

01
Защо да инвестирате в SEO?

SEO дава трайни резултати, в сравнение с останалите стратегии за популяризиране и оптимизиране на уеб страници. При добра оптимизация, (която има нужда от поддръжка, разбира се) класирате сайта си по контекстуално свързани ключови думи в органичните резултати на Google.

seo3

02
Как Google класира уеб сайта Ви?

Има много фактори, от които зависи как Google позиционира страниците си, но тези са основните:

  • ключови думи;
  • семантичен анализ / качество на съдържанието;
  • потребителско поведение (CTR / bounce rate);
  • препратки от други (авторитетни / релевантни) сайтове;
  • авторитет на домейна;
  • споменавания на бранда (позитивни / негативни);
  • социални сигнали (постове, споделяния, +1/likes);
  • вътрешен link-building;
  • време на зареждане и други.

03
Как се постига качествено съдържание и какво е SEO копирайтинг?

Има определени правила, спрямо които бота да не “реши”, че съдържанието е спам. На първо място трябва да имаме умерена употреба на ключови думи и изрази, подбрани след анализ на конкурентността на ключовите думи за съответната сфера на бизнеса.

Текстът трябва да е лесен и увлекателен за четене, нека не забравяме, че не пишем само за търсещите машини, но и за потребителите. Препоръчителна е употребата на подзаглавия. Така само с едно плъзгане на погледа, потребителят би разбрал за какво става дума, без да чете цялото съдържание.

seo34

04
SEO копирайтинг

Ако трябва да степенуваме по важност отделните критерии, по които Google класира страниците, то съдържанието ще заеме дял от 80%.

Всички усилия на търсачката са впрегнати в това да се ограничи кражбата на интелектуален труд и да се повиши качеството на първите показани резултати. От няколко години насам тази тенденция се засилва и е все по-важно да имаме авторско съдържание, свързано с тематиката на сайта.

05
Анализи и одити

Първата стъпка, преди да се предприемат каквито и да е действия свързани с оптимизацията на сайта, е подробният анализ.

За да се изготви качествена стратегия за добро позициониране (off и on page) е необходимо първо да се направи анализ на: конкуренцията, външните и вътрешни връзки от и към сайта, ключовите думи, съдържанието, структурата на сайта.

? ? ?

От къде да започнем с оптимизацията на уеб сайта си?

Няма точна рецепта за най-добрата стратегия за оптимизация. Най-важен е първоначалният анализ на ключовите думи, конкурентността в бранша и общото състояние на уеб сайта към момента. Най-добре е този анализ да бъде извършен от SEO специалисти.

Направи запитване!

Попълнете формата по-долу или ни изпратете e-mail. *Всички полета са задължителни!