Facebook пусна реклами в търсачката си за всички рекламодатели

13.01.2020

Достигайте до потребителите, които търсят вашите продукти и услуги

Facebook рекламите помагат да се извършат милиарди транзакции всеки месец, а всеки ден правят възможни взаимодействия между купувачи и продавачи в Marketplace. Това помага на рекламодателите да достигнат до аудиторията си по желания от тях начин.

В стремежа си да направи тази връзка по-лесна и резултатна, Facebook разшири рекламните си разположения. Вече е възможно показването на рекламно съдържание и в резултатите от търсенето чрез така нареченото "Search" разположение. Това променя начина на рекламиране като предоставя нов начин да достигнете до хората, които използват Facebook за търсене. С това нововъведение Facebook се опитва да изравни сили със Search кампаниите в Google Ads.

 



"Search" разположението е избрано по подразбиране

Първите реклами в търсачката се появиха още в края на миналата година. Всички нови рекламни кампании, използващи автоматични разположения, по подразбиране ще включват разположението на рекламите ви в търсенето във Facebook. Можете и ръчно да го изберете като разположение, докато настройвате кампанията си. След като го включите и ако рекламите ви отговарят на условията за реклами в резултатите от търсенето, те ще започнат контекстуално да се показват при търсене, както в основната Facebook търсачка, така и в Marketplace. (Можете ръчно и  да ги изключите.)


Как да разпознавате "Search" рекламите?

Facebook Search рекламите са проектирани така, че да кореспондират с резултатите в Marketplace и в общото търсене. Те доста наподобяват визията на рекламите в News Feed и имат същата прозрачност и контрол, включително лейбъл „Спонсориран“, така че да са ясно обозначени като платено/рекламно съдържание.
 

Защо да използвате реклами във Facebook търсенето?

  • Това е още един начин, за да ангажирате потенциалните си клиенти.
  • Разширявате покритието на рекламите си.
  • Потребителите, които търсят конкретно продукти или услуги, които вие предлагате, ще могат да ви открият.
  • Ще постигнете по-голяма ефективност на кампанията си.


След проведено от Facebook проучване, става ясно, че аудиториите на брандовете, които имат активни рекламни кампании във Facebook, Instagram и Audience Network, имат 8 пъти по-висок процент на конверсии от брандовете, разчитащи само на едно разположение във Facebook.

 

Как да започнете реклама във Facebook?

Свържете се с нас.