Защо Facebook страниците няма да имат Page Likes и какви са новите промени в платформата?

01.02.2021

Какво ново?

Отдавна се говори за окончателно премахване на Page Likes. Едва преди няколко дни Facebook обяви поредните промени в интерфейса си с New Pages Experience, което ще сложи край на Page Likes, съсредоточавайки се върху Page Followers.

Ето какво се случва накратко:


Какво ново?

  • Нов лейаут. Ново интуитивно оформление на Facebook страниците. По-бързо и лесно ориентиране в биография, постове и друга важна информация.
     
  • Специален News Feed. За пръв път се разкрива силата на News Feeds. Сега Facebook страниците могат да се присъединяват към разговори, да следят тенденции, да взаимодействат и да се ангажират с последователи. Това ще предлага на страницата полезна информация, от която се интересува, както и връзки с други личности и бизнеси.
     
  • Смяна в навигацията. По-лесен избор при навигиране между личния профил и страниците, за да знаете по всяко време кой профил навигирате и лесно да сменяте при нужда.
     
  • Подобряване на ролите във Facebook страницата. Управлението на Facebook страницата ще стане по-прецизно като ще могат да се разпределят конкретни задачи. Сега ще можете да предоставите различни нива на достъп за управление на конкретни задачи, включително статистика, реклами, съдържание, активности и съобщения в общността. Това ще подобри и безопасността и целостта на акаунта. Може да се дава пълен или ограничен достъп до избрани функции.
     
  • Промени в известията. За да са по-полезни и с подходяща информация.
     
  • Ъпдейт в безопасността. По-лесно откриване на спам съдържание и фалшиви профили с оглед на по-голяма безопасност за потребителите. Продължава използването на Verified badge, като тези страници ще имат повече сила. Например, коментар на потвърдена страница (с Verified badge) към публичната публикация на друга страница, може да се появи по-нагоре в списъка с коментари и да бъде видим в News Feed.

 


Какво да предприемете?

Вероятно сте забелязали, че в момента страницата ви има както Page likes, така и Page Followers. Е, скоро няма да има Page Likes. Затова най-важното е да се съсредочите върху Page Followers и да превърнете харесалите страницата ви и във ваши последователи.

Важно е да знаете, че след ъпдейта, страницата ще загуби всички Page Likes, като останат само Page Followers (последователи). 

Facebook загатват, че това е само началото. Предстоят още много промени, които с нетърпение ще следим.

Имате нужда от дигитален маркетинг или от уеб сайт?

Свържете се с нас.

___
Източник:
www.about.fb.com