Новото име на Facebook е... Meta?

28.10.2021

Краткият отговор е "не", но продължи да четеш.

Едва ли има човек който не е подочул, че корпоративното име на Facebook вече е Meta. Важно е да се уточни, че Facebook, като платформа / приложение, остава със същото име.

Марк Зукърбърг, небезизвестният основател на Facebook, обяви новото име заедно с плановете да изгради Метавселена. Meta обединява всички приложение и технологии под нова марка. Фокусът на Meta ще бъде да вдъхне живот на Метавселената и да помогне на хората да се свързват, да намират общности и да развиват бизнеса си.


Какво е Метавселената?

Метавселената е следващата еволюция на социалните мрежи, бъдещето. Визията на Meta е да помогне за оживяването на Метавселената, името се променя, за да отразят ангажимента си към това бъдеще.

Метавселената ще се чувства като хибрид от днешните онлайн социални преживявания, понякога разширен в три измерения или проектиран във физическия свят. Това ще ви позволи да споделяте завладяващи преживявания с други хора, дори когато не можете да бъдете заедно – и да правите заедно неща, които не можете да правите във физическия свят. Това е следващата еволюция в дълга линия от социални технологии и поставя началото на нова глава за Meta.

Connection is evolving and so are we.

- Meta


Какво да очакваме?

  • Метавселената ще бъде социална.
    3D пространствата в Метавселената ще ви позволят да общувате, да учите, да си сътрудничите и да играете по начини, които надхвърлят това, което можем да си представим.
  • Метавселената ще бъде високотехнологична.
    Виртуална реалност, добавена реалност, смарт очила и др.
  • Метавселената ще бъде колективен проект
    Ще излиза извън рамките на една компания. Той ще бъде създаден от хората по целия свят и ще бъде отворен и достъпен за всички.


Имате нужда от дигитален маркетинг или от уеб сайт?

Свържете се с нас.


___________________
Източник: about.fb.com