8 начина, по които Google Lens улеснява живота

14.06.2023
8 начина, по които Google Lens улеснява живота

Lens улеснява търсенето на това, което виждате, и изследването на света около вас — включително новата възможност за търсене на кожни заболявания.

Aко можете да го видите, можете да го търсите. Това е простата идея зад Lens, Google инструментът за визуално търсене, наличен в приложението Google (Android и iOS). С Lens можете да търсите това, което виждате с камерата си, да направите снимка или екранна снимка или да натиснете продължително изображение, което виждате, докато сърфирате, и да получите набор от визуални резултати, които да изследвате.

Както се казва, една снимка струва хиляда думи и изглежда много хора са съгласни: всеки месец Google виждат повече от 12 милиарда визуални търсения в Lens.

Все още не сте пробвали Lens? Ако имате нужда от мотивация, ето любимите ни начини, по които Lens може да направи живота ви малко по-лесен.


1. Научете за нещата, които виждате, докато минавате покрай тях

Ако видите страхотна сграда или забележителност, която не разпознавате, Lens може да ви каже какво гледате и да предостави връзки, за да научите повече. По същия начин, независимо дали сте на пътя или в задния си двор, не е необичайно да откриете растения и животни, които не можете да определите или да опишете перфектно с думи. Lens ви помага да търсите това, което виждате и да научите всичко за него – например дали това красиво растение може да расте на закрито.


2. Търсете кожни заболявания

Описването на странна бенка или обрив по кожата ви може да бъде трудно само с думи. За щастие има нов начин, по който Lens може да помогне, с възможност за търсене на кожни състояния, които са визуално подобни на това, което виждате на кожата си. Просто направете снимка или качете снимка през Lens и ще намерите визуални съвпадения, които да информират вашето търсене. Тази функция работи и ако не сте сигурни как да опишете нещо друго по тялото си, като рана на устната, линия на ноктите или косопад на главата. Тази функция в момента е достъпна в САЩ.

 

3. Превеждайте улични табели, менюта и други на над 100 езика

Ако летните ви планове включват пътуване, Lens може да ви помогне да преодолеете езиковата бариера. С помощта на филтъра за превод в Lens можете да качите или направите снимка или дори просто да насочите камерата си към текста, който искате да преведете, като меню или уличен знак. Lens автоматично ще открие писмения език и ще насложи превода върху него, директно на екрана на телефона ви.


4. Получете помощ стъпка по стъпка при проблеми с домашното

Ако не успявате да се справите с домашното по математика, история или някоя наука, докоснете филтъра „помощ за домашна работа“, след това направете снимка и Lens ще сподели инструкции, за да ви помогне да научите как да решите проблема. Функцията за помощ при домашни работи също ви позволява да се справяте с въпроси на множество езици и можете да зададете предпочитания от вас език за резултатите от търсенето.

 

5. Пазарувайте продуктите, които привличат вниманието ви

Ако разглеждате в телефона си и забележите продукт, който бихте искали да имате – може би чифт екефтни обувки или елегантна и функционална раница – можете да използвате Lens, за да намерите и купите своя чифт. Просто направете екранна снимка и я изберете в Lens, и ще получите списък с подходящи за пазаруване съвпадения с връзки към мястото, където можете да направите покупка. Работи по същия начин, ако видите нещо, което искате да купите, докато сте навън: Насочете камерата си с обектива, направете снимка и ще видите опции от онлайн търговци.

 

6. ..или намерете различни версии на тези пленителни продукти

Относно тези ефектни обувки - може би биха били още по-добри в синьо. Мултитърсенето в Lens ви позволява да комбинирате както думи, така и изображения, за да намерите точно това, което търсите. В този случай направете снимка на обувките в Lens и след това плъзнете нагоре, за да добавите думи към вашето търсене (като „сини“). След това Lens ще ви покаже подобни обувки в цвят по ваш избор. Това работи и с шарки – кажете, че виждате забавна риза и бихте харесали тази шарка за вашите завеси. Направете снимка на ризата в Lens, плъзнете нагоре и напишете „завеси“ — и ето го.

7. Открийте вкусна храна близо до вас

Мултитърсенето също работи за намиране на неща наблизо, като храна от местни ресторанти. Да приемем, че сте попаднали на изображение на ястие, което умирате да опитате, но не сте сигурни как се казва. Просто изтеглете това изображение в Lens и добавете думите „близо до мен“ към вашето търсене; Lens ще ви покаже ресторанти наблизо, които сервират това, което търсите.

8. Дайте воля на творчеството си с Lens + Bard

Както споделихме в I/O, силата на Lens също идва скоро в Bard - експеримент, който ви позволява да си сътрудничите с генеративен AI. Независимо дали искате да научите повече за нещо, което сте видели, или да изследвате напълно нови идеи по по-визуален начин, можете да си партнирате с Bard, за да започнете това пътуване. През следващите седмици ще можете да включвате изображения във вашите подкани на Bard и Lens ще работи зад кулисите, за да помогне на Bard да разбере какво се показва.

Например, можете да покажете на Bard снимка на нов чифт обувки, които търсите за почивката си и да попитате как се казват. Можете дори да попитате Bard за идеи как да стилизирате тези сандали за цялостен летен външен вид и след това да продължите да сърфирате в Търсене – като използвате бутона „Google it“ – за да изследвате широка гама от продукти от търговци на дребно в мрежата.

 

 

Имате нужда от SEO, дигитален маркетинг или от уеб сайт?

Свържете се с нас.

 

___
Източник:
www.google.com