Нов вдъхновяващ начин за пазаруване в Google

05.10.2021

Размерът на бизнеса не е от значение, ако знаеш как да го представиш онлайн

Пазаруването онлайн е не само търсене и вдъхновение, а може да завърши и с реална поръчка. Хората пазаруват в Google повече от милиард пъти на ден, а Google се грижи да направи тези преживявания още по-полезни и приятни, като разширява възможностите ни. Google е тук, за да ни помогне да намерим нови идеи, да открием уникални продукти или да получим най-добрата стойност от възможно най-широк кръг търговци: от големи търговци, търговци на дребно, пазари и известни марки - до малки местни магазини и нови компании - директно към потребители.

През последните няколко години Google направи редица промени, за да подобри пазаруването, включително и по-голям избор при пазаруване в Google. Например: безплатното публикуване на търговци в Google, интеграции с платформи и др.

И днес добавя нови инструменти, за да улесни купувачите да търсят вдъхновение, да намират нови продукти и марки и в крайна сметка да намерят това, което търсят по по-визуален и вдъхновяващ начин.


Пазаруване на мига с Google Lens

Вдъхновението може да дойде по всяко време. Независимо дали става въпрос за изображение, което виждате онлайн, снимка, която сте запазили на телефона си, или нещо в реалния свят, което привлича вниманието ви, Google Lens прави продуктите, които виждате, с опция за поръчка на мига.

Съвсем скоро iOS потребителите ще видят нов бутон в Google, за да направят всички изображения на страница достъпни за търсене чрез Google Lens. Откриването на желаната лампа или риза (и подобни на тях), ще е само с едно докосване.

Google Lens ще се предлага и в работния плот на Chrome. Скоро ще избирате изображения, видео и текстово съдържание на уеб сайт и ще виждате бързо резултатите от търсенето в същия раздел - без да напускате страницата, на която сте.

Пазарувай на момента с Google Lens за iOS.


Прозорец за Shop директно от резултатите от търсенето ви

От днес се улеснява търсенето на дрехи, обувки и аксесоари на мобилни устройства директно от резултатите от търсенето ви. Например, когато търсите „изрязани якета“, ще се покажат визуално подобни якета в различни цветове и стилове, заедно с друга полезна информация, като близки магазини, ръководства за стил и видеа. От там лесно ще филтрирате търсенето си по стил, вид, марка и други - и когато намерите нещо, което харесвате, можете да проверите оценки, отзиви и дори да сравните цените, за да получите най-добрата оферта.

Това ново преживяване се задвижва от Google Graph Shopping, изчерпателен набор данни в реално време за продукти, наличности и търговци с повече от 24 милиарда обяви. Това не само помага да се свържат купувачите и подходящите за тях продукти, но и помага на милиони търговци и марки да бъдат откривани в Google всеки ден.

Разглеждай директно в резултатите от търсене


Търсене по наличности директно от твоя дом

Потребителите все повече започват търсенето на продукти онлайн. Преди да излезете навън, може да намерите близки магазини, които предлагат желаните продукти, директно чрез търсене. Когато търсите продукти като „детска каска за велосипеди“ или дори конкретна марка, можете да изберете филтъра „в наличност“, за да видите само близките магазини, които я имат в момента налична на рафтовете си.

Използвай филтъра по наличност, за да видиш къде най-близо до теб е желаният продукт

 

Показването на наличност в магазина е особено ценно за малкия бизнес, помага да се привлекат нови клиенти в близост до локацията на магазина. 


Имате нужда от SEO или дигитален маркетинг?

Свържете се с нас.


___________________
Източник: blog.google