Дигитален маркетинг по време на коронавирус

23.03.2020

Защо да не спирате да комуникирате с потребителите си?

В разгара на всяка криза се крие страхотна възможност.
— Алберт Айнщайн


През последните дни настъпиха немалко извънредни промени в света.. както и в дигиталния такъв. Дали ще успеете да се справите с динамичната среда и да помогнете на потребителите да не забравят за бранда ви? Това зависи изцяло от вас и партньорите ви.
Сега, повече от всякога, потребителите прекарват огромна част от времето си онлайн. Ангажирайте ги с бранда си. Но нека го направим деликатно!
 

Какво се промени в поведението на потребителите през последните дни?

  • Все по-голяма част от потребителите прекарват значително повече време в социалните мрежи.
  • Потребителите имат свободно време, затова и четат повече информация, задържат се повече на дадена страница, публикация, видео.


Какво да предприемете вие?

Ето няколко бързи идеи:

  • Пренасочете бизнеса си онлайн.
    Работитe от вкъщи, всички срещи с клиенти са сведени до онлайн бързи разговори? Сега е идеалният момент, в който да използвате по-свободното и гъвкаво време, за да инвестирате в нови маркетинг идеи, да направите фотосесия на продуктите си, да заснемете бързо видео из ресторанта, а защо не и нов уеб сайт?
     
  • Дайте съвети.
    Не, не е необходимо за пореден път да опишете колко пъти е необходимо да измият ръцете си, или как "Само днес" могат да купят вашите продукти на специална цена. Посъветвайте ги, окуражете ги. Споделете с какво вашите продукти или услуги ще улеснят живота им, ако наистина вярвате, че са необходими.
     
  • Ангажирайте лоялните си клиенти интелигентно.
    Помислете за преференциални оферти и по-добри цени на удачните ви за периода продукти. Напомнете на настоящите си клиенти за вашия бранд.
     
  • Покажете социалната си отговорност.
    Споделете позицията си, ангажирайте се с мерки за безопасност.
     
  • Придайте стойност.
    Недейте просто да продавате продуктите си, правете го отговорно. Покажете на потребителите, че полагате всички услилия за тяхната безопасност, заедно с безкомпромисно качество.


И нека не забравяме:

Светът е оцелял, защото се е смял!
— Радой Ралин

С добро настроение и плавни стъпки, ще се върнем обратно в забързаното ежедневие.

 

Имате нужда от дигитален маркетинг или от уеб сайт?

Свържете се с нас.